Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Μην αμελείτε την υγιεινή σας στις διακοπές

Το καλοκαίρι μπορεί να έχει ταυτιστεί με τη χαλαρότητα και την ανεμελιά, όμως για εμάς τις γυναίκες τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όταν πρόκειται για την προσωπική μας υγιεινή.

Γιατί; Επειδή είμαστε πολύ πιο επιρρεπείς σε διάφορες γυναικολογικές λοιμώξεις, που μπορεί να μας ταλαιπωρήσουν στις διακοπές μας.

Οι γυναικολόγοι συνιστούν σχολαστική καθαριότητα της ευαίσθητης περιοχής με προϊόντα, που έχουν ουδέτερο PH, αλλά, σε καμμια περιπτωση, με αντισηπτικά ή αντιμυκητισιακά προϊόντα, που όταν δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθούν, προκαλούν, παρά αποτρέπουν, το πρόβλημα.

Στην παραλία πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλάζοντας ταμπόν ή σερβιέτα κατά τις δύσκολες ημέρες, αντικαθιστώντας το μαγιό μας με ένα στεγνό, αλλά και αποφεύγοντας να ερχόμαστε σε άμεση επαφή με την άμμο.

Θα ήταν επίσης παράλειψη να μην υπεθυμίσουμε ότι οι γυναικολόγοι στέκονται ιδιαίτερα σκεπτικοί στο σεξ μέσα στο νερό ή στην παραλία, και συνιστούν να μην το προτιμάμε. Τέτοιες συνήθειες ευνοούν την ανάπτυξη μυκητιάσεων και καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε πετσέτες άλλου, ουτε να βάζουμε μαγιό που μόλις έχουμε αγοράσει, προτού το πλύνουμε!

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: