Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Έχετε μετανιώσει για τα τατουάζ σας;

Πολλοί από τους ηθοποιούς του Χόλυγουντ, αλλά και του εγχώριου καλλιτεχνικού στερεώματος, έχουν «στολίσει» το σώμα τους με διάφορα τατουάζ, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ακόμα και την αφοσίωσή τους στον/στην σύζυγο ή την αγάπη τους προς τα παιδιά τους.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μια αύξηση στη «δημοτικότητα» των τατουάζ, ενδεχομένως και εξαιτίας των παραπάνω λόγων. Όμως είναι όλοι ευχαριστημένοι με την απόφασή τους τελικά;

Έρευνα που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο του Συλλόγου των Βρετανών Δερματολόγων δείχνει πως, σχεδόν ένας στους τρείς ανθρώπους που έχουν κάνει τατουάζ, έχει μετανιώσει με την απόφασή του τελικά.

Σε διάστημα περίπου έξι μηνών και με 600 άτομα εθελοντές, διαπιστώθηκε ότι, οι άντρες είναι πιο πιθανό να μετανιώσουν για τα τατουάζ που έχουν κάνει, ενώ επίσης είναι τριπλάσιες οι πιθανότητες σε σχέση με τις γυναίκες να αλλάξουν γνώμη για εκείνα που έχουν κάνει σε πολύ μικρή ηλικία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που μετάνιωσαν για αυτή τους την επιλογή, είχαν προβεί σε δερματοστιξία (τατουάζ) στο πάνω μέρος του σώματός τους, αλλά παραδόξως, λιγότεροι από τους μισούς εξ αυτών θα προέβαιναν τελικά σε αφαίρεσή της, ακόμα και αν αυτό ήταν εφικτό.

Οι δερματολόγοι συνιστούν σε όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν τατουάζ, να το σκέφτονται πρώτα πάρα πολύ καλά, διότι είναι μια αρκετά σημαντική απόφαση και δύσκολα αναστρέψιμη.

Ένα τατουάζ περιλαμβάνει την έγχυση χρωστικών ουσιών κάτω από την επιδερμίδα. Μπορεί να αφαιρεθεί με λέιζερ, αν και ορισμένα χρώματα ή μεγάλα τατουάζ είναι δυσκολότερο να αφαιρεθούν σε σχέση με κάποια άλλα, αφήνοντας μια σκίαση στο δέρμα ή ακόμα –λίγες φορές- και ουλές.

Η τεχνολογία λέιζερ λειτουργεί επιτρέποντας στο φως να περάσει μέσα από το δέρμα και να διαλύσει το μελάνι σε μικροσκοπικά σωματίδια. Συνήθως απαιτούνται περίπου 6-8 συνεδρίες.


Πηγή: www.capitalhealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: