Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Μη κάνετε αρνητικά σχόλια για τον χαρακτήρα του!

Τα παιδιά επηρεάζονται από τη θετική ή την αρνητική γνώμη των άλλων για εκεινα και τελικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υιοθετήσουν συμπεριφορές, τις οποιες οι άλλοι καταλογίζουν σε αυτά!

Με πολύ απλά λόγια, αν ένα παιδί, έχει συνηθίσει να ακούει από το στόμα του γονιού του, ότι είναι «ανεύθυνο», «χαζό» ή «κακό παιδί», μπορεί τελικά να γίνει ακριβώς αυτο, για να επιβεβαιωσει αυτό που το αγαπημένο του πρόσωπο τού προσάπτει! Το σύνδρομο αυτό λέγεται, «σύνδρομο της αυτοεκπληρούμενης προφητείας» και δεν απαντάται μόνο στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες.

Μάλιστα, πρόσφατα πραγματοποιηθηκε έρευνα στις Ηνωμενες Πολιτειες με ένα δείγμα παιδιών, τα οποια έδωσαν «χαρτάκι» στο δάσκαλο με τους -υποτιθεμενους- καλούς μαθητές. Στο τέλος του τριμήνου, πραγματικα, οι «καλοί» είχαν γίνει όντως καλοί σε σύγκριση με τους υπόλοιπους και πάντα σύμφωνα με όσα είχαν πει οι συμμαθητές τους γι’ αυτούς!

Να σημειωθεί, κι αυτό έχει μεγάλη σημασία και για εμάς τους μεγάλους, ότι έχει διαπιστωθεί ότι το ίδιο ισχύει και στις εταιρίες σχετικά με την άποψη, που έχουν οι διευθυντές για κάποιους υπαλλήλους!

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: