Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Βρείτε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε σε τροφές που δε φαντάζεστε

Τώρα που είστε έγκυος ακούτε συνέχεια για τις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού σας σε ασβέστιο,φυλλικό οξύ, αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, σίδηρο κ.οκ.

Πέρα από τα διάφορα συμπληρώματα διατροφής που θα σας συστήσει ο γιατρός σας μάθετε και κάποιες τροφές που θα σας βοηθήσουν να προσλάβετε θρεπτικά συστατικά και μπορεί να μην τις είχατε σκεφτεί.

Κατεψυγμένα βατόμουρα
Το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών στοιχείων στα βατόμουρα διατηρείται όταν έχουν καταψυχθεί. Αν βέβαια βρείτε άγρια βατόμουρα τότε θα προσλάβετε δύο φορές το ποσό των αντιοξειδωτικών τους ουσιών, από ότι θα έπαιρνε ο οργανισμός σας με τα συμβατικά. Αναμίξτε τα βατόμουρα με γιαούρτι ή ξηρούς καρπούς για ακόμα πληρέστερη διατροφή.

Φασόλια
Τα φασόλια είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, σίδηρου, φυτικών ινών και πρωτεϊνης. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος στον οργανισμό μιας εγκύου για να παρα΄γει αιμοσφαιρίνη, ενώ απαιτείται και στην ανάπτυξη του εμβρύου. Προσθέστε φασόλια ακόμα και στις σαλάτες σας.

Απλό γιαούρτι
Μια μερίδα γιαούρτι μπορεί να περιέχει το ένα τέταρτο των ημερήσιων αναγκών σας για ασβέστιο, πρωτεΐνες και άλλα μέταλλα και βιταμίνες. Προτιμήστε τα απλά γιαούρτια από αυτά με τις γεύσεις που μπορεί να περιέχουν περισσότερη ζάχαρη και προσθέστε φρούτα, ξηρούς καρπού ή μέλι για να τα καταναλώσετε.

Σαρδέλες
Οι σαρδέλες είναι μία πλούσια τροφή σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για την οποία η ανάπτυξη των ματιών και του εγκεφάλου του μωρού σας. Σαρδέλες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο, ώστε να είναι πιο ασφαλή από ό,τι τα μεγάλα ψάρια (τόνοι, σολωμοί, κλπ).

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: