Δεν πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά μας να κολυμπάνε αμέσως μετά το φαγητό, γιατί θα πνιγούν. Χμ! Δεν είναι ακριβώς έτσι. Για την ακρίβεια δεν είναι καθόλου έτσι!

Πρόκειται για μία παλιά άποψη πίσω από την οποία δεν κρύβεται και πολλή αληθεια, μιας και μπορεί οι πνιγμοί να είναι ο δεύτερος λόγος τυχαίου θανάτου στα παιδιά μεταξύ ενός και δεκατεσσάρων ετών, ωστόσο αυτοί οι πνιγμοί δεν έχουν σχέση με το κατά πόσον το θύμα είχε καταναλώσει φαγητό πριν ή όχι!

Μετά το φαγητό το σώμα μας στέλνει απευθείας αίμα στο στομάχι για να το βοηθήσει στην πέψη, κι έτσι είναι πιθανόν το κολύμπι να οδηγήσει σε στομαχικές κράμπες, οι οποίες είναι οδυνηρές αλλά δεν είναι αιτία πνιγμού.

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός αναφέρει ότι δεν υπάρχει και συγκεκκριμένη ώρα που πρέπει να περιμένουμε για να χωνέψει το παιδί, ωστόσο προτείνει ότι πρέπει να περιμένετε εώς ότου το ίδιο το παιδί νιώσει βολικά να ξαναρχίσει δρασηριότητα.

Ποιοι είναι όμως οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να επιτρέπουμε στα παιδιά μας να κολυμπάνε προτού να φάνε;

Πηγή: mother.gr